Skip to content

Ecologische uitvaart

Wat kunnen wij voor u betekenen

Ecologische uitvaart

Ook bij een begrafenis of crematie kan u rekening houden met uw ecologische voetafdruk. Een groene uitvaart zit namelijk in de lift. V.B.C. geeft graag professioneel advies.

Wat houdt een ecologische uitvaart in?

Groene begrafenissen en ecologische kisten zijn in opmars. En dat is niet meer dan logisch. Steeds meer mensen houden gedurende hun leven rekening met hun ecologische voetafdruk. Waarom zou dat bij het afscheid nemen niet meespelen? Als begrafenisondernemer staan wij u met raad en daad bij in uw groene keuzes. We geven meer informatie over de ecologische varianten van klassieke uitvaartproducten zoals doodskisten en urnen.

Bij een groene uitvaart kan u rekening houden met de volgende aspecten:

  • Doodskist (materiaal – ECO kisten)
  • Groen vervoer (rouwstoet per koets en paarden, fiets of bakfiets)
  • De koffietafel (vegetarische opties)
  • Rouwdrukwerk (verzending per e-mail of via sociale media)

Een groene uitvaart: ECO uitvaartkisten

De vraag naar een groene uitvaart stijgt. Om die reden bieden we verschillende ecologische doodskisten aan. Deze worden doorgaans gemaakt uit populierhout. Een houtsoort die snel groeit en veel voorkomt. Het blijft steeds onbehandeld. Qua design moeten ECO uitvaartkisten niet onderdoen voor traditionele kisten. Er zijn exemplaren in alle stijlen, van klassiek tot modern.

V.B.C. biedt naast ECO uitvaartkisten ook gevlochten modellen aan. Deze geweven doodskisten zijn samengesteld uit pandanus, waterhyacint en bamboe. Dit zijn snelgroeiende planten en 100% biologisch afbreekbaar. Ideaal voor een ecologische begrafenis.

Het hele gamma werd door ons geselecteerd op hun kwaliteit en originaliteit

open

Nieuwe regels voor de uitvaartsector vanaf 8 MAART 2021 COVID-19