Skip to content

Ecologische uitvaart

Wat kunnen wij voor u betekenen

Ecologische uitvaart

Ook bij een begrafenis of crematie kan u rekening houden met uw ecologische keuze. Een groene uitvaart zit namelijk in de lift. V.B.C. geeft graag professioneel advies voor uw ecologische uitvaart.

Wat houdt een ecologische uitvaart in?

Groene begrafenissen en ecologische kisten zijn in opmars. En dat is niet meer dan logisch. Steeds meer mensen houden gedurende hun leven rekening met hun ecologische voetafdruk. Waarom zou dat bij het afscheid nemen niet meespelen? Als begrafenisondernemer staan wij u met raad en daad bij in uw groene keuzes. We geven meer informatie over de ecologische varianten van klassieke uitvaartproducten zoals kisten en urnen.

Bij een groene uitvaart kan u rekening houden met de volgende aspecten:

  • Kist (materiaal – ECO kisten)
  • Groen vervoer (rouwstoet per koets en paarden, fiets of bakfiets)
  • De koffietafel (vegetarische opties)
  • Rouwdrukwerk (verzending per e-mail of via sociale media)

Een groene uitvaart: ECO uitvaartkisten

De vraag naar een groene uitvaart stijgt. Om die reden bieden we verschillende ecologische kisten aan. Deze worden doorgaans gemaakt uit populierhout. Een houtsoort die snel groeit en veel voorkomt. Het blijft steeds onbehandeld. Bovendien qua design moeten ECO uitvaartkisten niet onderdoen voor traditionele kisten. Kortom er zijn exemplaren in alle stijlen, van klassiek tot modern.

V.B.C. biedt naast ECO uitvaartkisten ook gevlochten modellen aan. Deze geweven kisten zijn samengesteld uit pandanus, waterhyacint en bamboe. Dit zijn snelgroeiende planten en 100% biologisch afbreekbaar. Ideaal voor een ecologische uitvaart.

Het hele gamma werd door ons geselecteerd op hun kwaliteit en originaliteit

Ecologische uitvaart AIC Heirbrant VBC grimbergen strombeek meise

Milieu

Het milieu speelt een steeds belangrijkere rol in onze leefwereld, waardoor de keuze voor een massieve houten uitvaartkist hierdoor steeds logischer wordt. Immers bij een massieve kist kiest men voor een natuurlijke grondstof.

Voor elke gekapte boom worden er nieuwe aangeplant

Door de continu aanplanting voor de fabricatie van dit type kisten wordt het bosbestand nog verder uitgebreid. Bovendien is de groeicyclus van populier en den sneller dan die van andere houtsoorten, daardoor is het rooien en opnieuw beplanten van bossen een continu proces.

Het belang van ecologie in ons dagelijks leven

5 redenen om te zorgen voor onze planeet

Hoe belangrijk is ecologie in ons dagelijks leven? Het antwoord is: heel belangrijk. Onze planeet is ons thuis en het is cruciaal dat we er goed voor zorgen. We gaan in op de 5 redenen waarom het zo belangrijk is om om te geven om onze planeet en haar ecologie.

Ten eerste speelt ecologie een grote rol in het behoud van onze leefomgeving. Het zorgt ervoor dat we schone lucht kunnen inademen, schoon water kunnen drinken en ons veilig kunnen voelen in onze omgeving. Zonder een gezonde ecologie zouden deze essentiële elementen van ons dagelijks leven in gevaar zijn.

Ten tweede heeft ecologie invloed op onze gezondheid en welzijn. Gezonde ecosystemen bevorderen de biodiversiteit en verrijken onze omgeving met groen en natuurlijke schoonheid. Dit kan ons stress verminderen en ons mentaal welzijn verbeteren.

Ten derde heeft ecologie ook economische voordelen. Duurzame bedrijfspraktijken en groene initiatieven creëren nieuwe banen en stimuleren economische groei. Door te investeren in ecologische innovatie kunnen we zowel de planeet als onze portemonnee ten goede komen.

Kortom, ecologie raakt elk aspect van ons leven, van de gezondheid van onze planeet tot onze eigen gezondheid en welzijn. Het is tijd om te erkennen hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen en actie te ondernemen om haar te beschermen.

X