Skip to content

Verzorging - Thanatopraxie

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verzorging - Thanatopraxie

Thanatopraxie zorgt ervoor dat familieleden, vrienden en kennissen de kans krijgen om waardig afscheid te nemen van hun overledenen.

Wat houdt thanatopraxie in?

Thanatopraxie of conserveringszorg is een behandeling die men uitvoert op overleden personen. Conserveringsvloeistoffen worden toegediend via een injectie. Het verzorgt de presentatie van de overledenen kort na zijn/haar dood en geeft het lichaam en gezicht een meer natuurlijke uitstraling in afwachting van de uitvaart. Zo kunnen vrienden en familie afscheid nemen van de persoon zoals ze hem/haar kenden.

Voordelen van thanatopraxie:

  • Natuurlijke uitstraling van de overledene
  • Waardig afscheid bij het opbaren

Wat moet u doen voor de verzorging van een overledene?

Thanatopraxie is niet verplicht maar soms wel wenselijk. Het stigma van een slepende ziekte of gewelddadige dood kan zo worden verminderd. Soms is ook een reconstructie van het gezicht of lichaam mogelijk. U geeft uw dierbare overledene een waardig afscheid en menselijke uitvaart.

REPATRIËRING NAAR HET BUITENLAND

Sommige landen vereisen thanatopraxie bij het repatriëren van een lichaam. U bent in dat geval verplicht de verzorging te laten uitvoeren door een thanatopractor die erkend wordt door het internationale recht. Als begrafenisonderneming leidt V.B.C. u zonder stress doorheen deze formaliteiten.

Thanatopraxie bij V.B.C.

V.B.C. beschikt over een gecertificeerde en gekwalificeerde thanatopractor met 30 jaar ervaring. Hij is gespecialiseerd in thanatopraxie na autopsie en reconstructie.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons voor meer informatie over thanatopraxie of de verzorging van uw overleden dierbare.

open

Nieuwe regels voor de uitvaartsector vanaf 8 MAART 2021 COVID-19