Skip to content

Verzorging - Thanatopraxie

Opbaring van onze dierbare

Verzorging - Thanatopraxie België

Verzorging – Thanatopraxie zorgt ervoor dat familieleden, vrienden en kennissen de kans krijgen om waardig afscheid te nemen van hun overledenen.

Wat houdt thanatopraxie in?

Thanatopraxie of conserveringszorg is een behandeling die men uitvoert op overleden personen. Conserveringsvloeistoffen worden toegediend via een injectie. Het verzorgt de presentatie van de overledenen kort na zijn/haar dood en geeft het lichaam en gezicht een meer natuurlijke uitstraling in afwachting van de uitvaart. Zo kunnen vrienden en familie afscheid nemen van de persoon zoals ze hem/haar kenden.

Voordelen van thanatopraxie:

  • Natuurlijke uitstraling van de overledene
  • Waardig afscheid bij het opbaren

Wat moet u doen voor de verzorging van een overledene?

Thanatopraxie is niet verplicht maar soms wel wenselijk. Het stigma van een slepende ziekte of gewelddadige dood kan zo worden verminderd. Soms is ook een reconstructie van het gezicht of lichaam mogelijk. U geeft uw dierbare overledene een waardig afscheid en menselijke uitvaart.  Dit kan met een begrafenis of crematie.

REPATRIËRING NAAR HET BUITENLAND

Sommige landen vereisen thanatopraxie bij het repatriëren van een lichaam. U bent in dat geval verplicht de verzorging te laten uitvoeren door een thanatopractor die erkend wordt door het internationale recht. Als begrafenisonderneming leidt V.B.C. u zonder stress doorheen deze formaliteiten.

Thanatopraxie België en de wetenschap

De rol van thanatopraxie is dubbel.

Men bedoelt hierbij dat het een werk van kunst en wetenschap is.

  1. Dankzij moderne technieken kunnen lichamen van overledenen geconserveerd blijven tegen natuurlijke ontbinding.
  2. Het zorgt eveneens voor een maximale vernietiging van pathologische infecties en micro-organismen in het lichaam van de overledene.

Thanatopractor België

Dit is een geschoold en gediplomeerd specialist door het Belgisch Intstituut voor Thanatopaxie. Hij heeft een persoonlijk certificaatnummer die nodig is om alle officiële documenten te ondertekenen van de personen die hij behandelde.

Thanatopraxie door onze diensten

Wij beschikken over een gecertificeerde en gekwalificeerde thanatopractor met 30 jaar ervaring. Hij is gespecialiseerd in thanatopraxie na autopsie en reconstructie (Over ons).

Aarzel niet om contact op te nemen met ons voor meer informatie over thanatopraxie of de verzorging van uw overleden dierbare.

verzorging thanatopraxie AIC Heirbrant Pompes funèbres Bruxelles strombeek Laeken
X