Skip to content

Actueel

Urne - AIC HEIRBRANT 02/502.14.24 www.aic-vbc.be

Urne

Urne – Découvrez la signification et la beauté des urnes : un souvenir éternel des êtres chers Urne Urne – Ontdek de betekenis en schoonheid van

Lees meer »
Laatste wilsbeschikking AIC Heirbrant VBC

Laatste wilsbeschikking

Elke persoon / declarant, kan tijdens zijn leven vrijwillig een schriftelijke kennisgeving van zijn laatste wilsbeschikking overmaken aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van

Lees meer »
rouw - Land van Troost AIC Heirbrant VBC

Rouw

Rouw – Land van Troost, een inspirerende troostplaats in de natuur waar iedereen welkom is die troost zoekt. Land van Troost is een inspirerende troostplaats

Lees meer »
funerarium AIC Heirbrant VBC strombeek grimbergen

Orgaandonatie

Orgaandonatie. Voor talrijke zieken bestaat de enige hoop op genezing en overleven uit het wachten op een orgaantransplantatie. Sommige patiënten wachten eveneens op een weefseltransplantatie.

Lees meer »

Actueel

Actueel is onze pagina waar u de laatste trends en innovaties in de uitvaartbranche kan volgen. AIC HEIRBRANT helpt u graag verder.

Innovatie en technologie

De uitvaartbranche ontwikkelt zich voortdurend en past zich aan aan nieuwe technologieën en innovaties. 

Van milieuvriendelijke begrafenisopties tot virtuele gedenkplaatsen. Er zijn veel nieuwe manieren om geliefden te eren en te gedenken. Uitvaartondernemingen integreren ook technologie in hun diensten, zoals live-streaming van begrafenissen voor mensen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn.

Een van de meest opwindende nieuwe technologieën in de uitvaartbranche is het gebruik van 3D-printing om gepersonaliseerde urnen en kisten te maken. Deze kunnen worden aangepast met foto’s, ontwerpen en zelfs 3D-replica’s van de favoriete voorwerpen van de overledene. 

Een andere innovatie is het gebruik van virtual reality om meeslepende herdenkingservaringen te creëren. Hierdoor kunnen geliefden een virtuele versie van de favoriete plaatsen van de overledene bezoeken of dierbare herinneringen kunnen herbeleven. 

Naarmate de technologie voortschrijdt, vindt de uitvaartbranche nieuwe manieren om deze in haar diensten te integreren. 

Eén zo’n innovatie is het gebruik van live-streaming. Dit is om vrienden en familie die de uitvaart niet persoonlijk kunnen bijwonen toch deel te laten uitmaken van de dienst. Dit is vooral belangrijk geworden tijdens de COVID-19 pandemie. Beperkingen op bijeenkomsten die het moeilijk hebben gemaakt voor dierbaren om persoonlijk afscheid te nemen.  

Duurzaamheid

Een belangrijke trends in de uitvaartbranche is duurzaamheid.

Steeds meer mensen willen een uitvaart die zo min mogelijk belastend is voor het milieu. Denk hierbij aan het gebruik van biologisch afbreekbare materialen, kisten en urnen. Deze bestaan van materialen als bamboe of gerecycled papier.

Het verminderen van CO2-uitstoot tijdens het transport en het kiezen voor een groene begraafplaats hoort ook bij de nieuwe milieuvriendelijke optie.

Eveneens zijn er ook de natuurlijke begrafenisopties waarbij het lichaam op natuurlijke wijze kan ontbinden zonder balseming of een traditionele kist.

Uitvaartondernemers spelen hierop in door duurzame opties aan te bieden en zich te richten op een milieuvriendelijke aanpak.

 

Brussel Rapen Begrafenisondernemer Grimbergen AIC HEIRBRANT Laken Neder over Heembeek
X