Koffietafel - Receptie

Na de uitvaart

Koffietafel - Receptie

Koffietafel – Receptie

De receptie na de uitvaart is een gelegenheid om gezamenlijk hulde te brengen aan de overledene. Herinneringen oproepen en uitwisselen van gevoelens. De meest getroffenen zullen zich gesteund voelen.

Deze receptie, die plaatsvindt na de begrafenis of crematie, is een belangrijke stap in het rouwproces.

Sommige mensen maken een belangrijke verplaatsing om naar de uitvaart te komen. De receptie is een manier om hen te bedanken voor hun tijd en steun aan de familie en nabestaanden.

Onze verschillende formules

U kan kiezen uit onze verschillende formules. Wij bieden u de mogelijkheid van de traditionele koffietafel tot de uitgebreide rouwreceptie. We zullen er alles aan doen om aan uw verzoek en binnen uw budget te voldoen. U kunt de tarieven hierna raadplegen.

  • Koffietafel
  • Buffetten
  • Receptie
  • Namiddag thee en gebak

Een cateringservice – traiteur op maat staat ook tot uw beschikking.

Uiteraard houden wij ook rekening met mensen met een voedselallergie of -intolerantie, mits dit duidelijk bij het reserveren is vermeld.

Koffietafel prijs per persoon

De prijs is afhangend van de locatie en wat er gegeten wordt. Als u onderstaande tarieven van de crematoria consulteert kan u steeds de prijs per persoon terugvinden. Dit gaat ongeveer rond 20,00 euro per persoon. Indien u een warme maaltijd aanbiedt gaat u al snel aan 50,00 euro per persoon komen. 

Plaats

Wij zijn zo vrij u verschillende opties aan te bieden. 

In het complex van het crematorium Ukkel

Cafetaria Atrium

Het crematorium stelt een cafetaria ter beschikking van de families. Bezettingstijd van de reservatie 2 uur na de ceremonie.

Crematorium Ukkel openingsuren

Maandag tot vrijdag van 8u00 tot 16u30. Zaterdag van 8u30 tot 13u00

Atrium crematorium Ukkel AIC Heirbrant VBC begrafenisonderneming

In het complex van het crematorium Daelhof – Zemst

Meerdere zalen.

Daelhof heeft 5 zalen die elk plaats bieden aan 50 personen. Door een modulair systeem kunnen de zalen worden vergroot om de capaciteit te vergroten tot een zaal voor 200 personen. De zalen zijn te boeken voor een periode van 2 uur.

Crematorium Daelhof openingsuren

Maandag tot vrijdag van 8u30 tot 17u00. Zaterdag van 8u30 tot 16u30.

Koffietafel of receptie na de plechtigheid Uitvaartzorg AIC Heirbrant

Restaurant – Traiteur

Een receptie op maat.

We werken samen met lokale restaurants. Meerdere mogelijkheden.

We kunnen u informeren tijdens een afspraak.

Koffietafel - Receptie AIC Heirbrant VBC begrafenisondernemer Brussel

Enkele tips voor de voorbereiding

Organisatie

  • Indien na de crematie de asuitstrooiing, bijzetting in het columbarium of begrafenis van de urn op dezelfde dag plaatsvindt, is het om praktische redenen raadzaam om in het complex van het crematorium te blijven.
  • Om een kwaliteitsvolle service te kunnen garanderen, verzoeken wij u vriendelijk om ons uw reservatie minimaal 3 dagen op voorhand  te bezorgen.

Crematorium overlijdens – Agenda van de plechtigheden

Vele crematoriums hebben een agenda van de plechtigheden op hun website. Deze agenda is een praktisch gegeven voor de organisatie van uw receptie of koffietafel na de plechtigheid. Deze geeft belangrijke informatie aangaande data, uurregelingen en details over de plechtigheid. 

De gasten

Een gastenlijst opstellen.

Over het algemeen brengt de receptie de mensen samen die het dichtst bij de overledene staan. Het hangt ook af van de mate van verbondenheid die de overledene met deze mensen had. Eveneens is het ook mogelijk om vrienden, collega’s of zelfs buren uit te nodigen. Men kan ook alle aanwezigen op de uitvaart uitnodigen. Het is aangeraden te overleggen met de familie.

De genodigden verwittigen.

Zodat genodigden zich kunnen voorbereiden en beschikbaar kunnen stellen. U kunt dit mondeling doen via een telefoontje of een uitnodiging (rouwdrukwerk) te sturen met telefoonnummer om hun aanwezigheid te bevestigen. Als je mensen tegenkomt tijdens de ceremonie die je niet eerder had verwittigd, aarzel dan niet om ze uit te nodigen.