Skip to content

Rouwdrukwerk

Onze diensten ter uw beschikking

Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk – Wanneer je een dierbare verliest, is het belangrijk om hun nagedachtenis op een persoonlijke en betekenisvolle manier te eren. Gepersonaliseerd rouwdrukwerk kan helpen om je boodschap over te brengen en het leven van je dierbare te eren.

Om u een service van de hoogste kwaliteit en originaliteit te kunnen bieden, hebben we geïnvesteerd in ultramoderne drukmachines, zodat we uw rouwdrukwerk snel en efficiënt kunnen leveren, zelfs in het weekend.

We leveren altijd een drukproef en na goedkeuring kunnen we de benodigde aantallen zeer snel leveren.

U kan ook een eigen ontwerp meebrengen, dat we dan samen proberen te produceren.

We hebben een verzameling teksten ter beschikking die u kunnen helpen bij uw rouwdrukwerk.

Rouwbrief

Een rouwbrief is een belangrijke manier om mensen op de hoogte te stellen van het overlijden van een geliefde en om hen uit te nodigen om deel te nemen aan de uitvaart of herdenking.

Het is essentieel om alle belangrijke informatie duidelijk te vermelden aangaande de overledene tevens als alle details betreffende de plechtigheid.

Dit helpt mensen om hun steun te betuigen aan de familie en goed geïnformeerd te zijn om eventueel deel te nemen aan de uitvaart of herdenking.

We staan aan de zijde van de familie bij het opstellen van de rouwbrief. U kan bij ons ook de nodige rouwzegels verkrijgen.

Alternatieven voor rouwbrief

Hoewel traditionele rouwbrieven een gebruikelijke manier zijn om alle informatie aangaande het overlijden van een dierbare over te brengen, zijn er ook alternatieven die u kunt overwegen. Wij maken uw rouwbrief klaar voor verzending naar digitale pagina’s, gedenkpagina’s, e-mail of via sociale media in JPEG, PDF of andere.

Rouwkaartje met foto

Maak je herinneringen tastbaar met een persoonlijk souvenir

Een rouwkaartje met foto wordt geschonken om iedereen te bedanken die hun medeleven en vriendschap hebben getoond in deze moeilijke tijd.

Naast de gebruikelijke informatie aangaande de overledene kan men dit voorzien van een of meerdere foto’s, een gedicht, quote of tekst.

Onze medewerkers zullen dit overhandigen in de kerk, het crematorium of elk ander gekozen moment.

Persoonlijke tekst

Een van de beste manieren om een rouwkaartje te personaliseren is door het toevoegen van een persoonlijke tekst.

Het geeft je de mogelijkheid om je gevoelens en gedachten op een unieke manier over te brengen. Door een persoonlijke boodschap toe te voegen, maak je deze nog waardevoller. Deze boodschap zal zeker gewaardeerd worden.

Tekst rouwkaartje

Indien u op zoek bent naar inspiratie voor een tekst op een rouwkaartje kunnen wij u hiermee helpen. Hieronder vindt u enkele mooie, korte en betekenisvolle teksten om te delen met uw dierbaren. Deze kunnen helpen om uw gevoelens en herinneringen op een liefdevolle manier uit te drukken.

Onze medewerkers overhandigen deze rouwkaartjes aan de aanwezigen in de kerk, aula of crematorium. Overgebleven kaarten worden aan de familie gegeven.

Rouwbericht op onze website

We bieden nabestaanden de mogelijkheid om een rouwbericht op onze website te plaatsen onder de rubriek Rouwberichten. Zo kan iedereen online zijn of haar medeleven betuigen.

Uitnodigingskaarten voor de koffietafel – receptie

We kunnen uitnodigingskaarten voor de koffietafel of receptie na de uitvaart drukken zodat u ze kunt toevoegen aan uw rouwbrief. U vindt er alle informatie over plaats, tijd, adres en een telefoonnummer om uw aanwezigheid te bevestigen.

Overlijdensbericht in de krant

We kunnen ook een rouwbericht publiceren in de Belgische en internationale pers van uw keuze. Deze verschijnt dan onder de rubriek necrologie. Dit kan in verschillende vormgeving en templates, met of zonder foto.

Een overlijdensbericht wordt opgedeeld in vijf verschillende categorieën:
 
  1. De mededeling van een recent overlijden door de nabestaanden
  2. Een mededeling van een overlijden door instanties (bedrijven, scholen,…)
  3. Een rouwbericht als enige kennisgeving van overlijden (geen rouwbrief)
  4. Een dankbetuiging (enige tijd na de uitvaart)
  5. Herdenkingsbericht
De prijs is afhankelijk van de krant, het model en de grootte van de advertentie.

 

Nazorg - Notaris - Nalatenschap Begrafenisondernemer AIC Heirbrant Brussel

Misboekjes

In overleg met de pastoor kunnen wij ook het drukken van de misboekjes verzorgen.

Rouwkaart voor de familie

Een rouwkaart om te condoleren is een persoonlijk initiatief om de familie en dierbaren op deze manier te steunen. Het kan een voorgedrukte kaart zijn of een mooie handgeschreven brief. Deze wordt gebruikt om condoleances over te brengen. Het is meestal een klein formaat kaart die wordt verzonden naar de familie of vrienden van de overledene. Een rouwkaart kan verschillende elementen bevatten, zoals een korte boodschap van medeleven een gedicht of een citaat. Het doel van een rouwkaart is om de ontvanger te laten weten dat je aan hen denkt en om je medeleven te tonen. Het is belangrijk om een rouwkaart met zorg en aandacht te maken, zodat het de juiste toon en boodschap overbrengt.

Deelneming betuigen

Het is gebruikelijk om uw deelneming direct na het overlijden van een geliefde te betuigen. Dit kan de familie en vrienden van de overledene troost bieden en laten zien dat je aan hen denkt tijdens deze moeilijke tijd. Als je niet in staat bent om een rouwkaart onmiddellijk te versturen, is het nooit te laat om je condoleances over te brengen. Het belangrijkste is om oprecht te zijn en je medeleven te tonen.

Condoleren  

Wanneer een dierbare overlijdt, kan het moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden om je medeleven te betuigen aan familie en vrienden. Onze selectie condoleance teksten voor een rouwkaart kan je helpen om de juiste woorden te vinden om je steun en liefde uit te drukken in deze moeilijke tijd. 
Hieronder kan u onze selectie rouwteksten vinden.

Deze kaarten zijn verkrijgbaar in onze centra

Hoe u deelneming kunt betuigen en steun kunt bieden in moeilijke tijden

In moeilijke tijden is het belangrijk om steun te bieden en deelneming te betuigen aan vrienden, familie of collega’s die een verlies hebben geleden. Maar hoe kunt u dit op een respectvolle en betekenisvolle manier doen? In dit artikel delen we praktische tips en suggesties om u te helpen bij het tonen van uw medeleven en het bieden van steun aan anderen.

Een van de belangrijkste aspecten van het betuigen van deelneming is luisteren. Neem de tijd om te luisteren naar de persoon en hun verhaal, zonder onderbrekingen of oordelen. Dit geeft hen de ruimte om hun emoties te uiten en zich begrepen te voelen.

Daarnaast kunt u creatieve manieren vinden om uw steun te tonen, zoals het schrijven van een persoonlijke brief, het sturen van een troostend cadeau of het bieden van praktische hulp. Het is belangrijk om de behoeften en wensen van de persoon in gedachten te houden en op een respectvolle manier te handelen.

Door uw deelneming te betuigen en steun te bieden, kunt u een groot verschil maken in het leven van iemand die zich in een moeilijke situatie bevindt. Lees verder om meer te leren over hoe u dit op een respectvolle en betekenisvolle manier kunt doen.

Waarom is het belangrijk om condoleances en steun te bieden

Condoleances en steun bieden is belangrijk omdat het de persoon in kwestie kan helpen om te gaan met hun verdriet en pijn. Het kan hen troost bieden en hen het gevoel geven dat ze worden gesteund in een moeilijke tijd. Ook kan het tonen van medeleven helpen bij het verwerken van het verlies en het vinden van veerkracht om weer verder te gaan. Het geeft de persoon het gevoel dat ze niet alleen staan en dat er mensen zijn die om hen geven.

Het effect van condoleances en steun op de ontvangers

Het aanbieden van condoleances en steun kan een diepgaand en positief effect hebben op de ontvangers. Het laat hen zien dat er mensen zijn die om hen geven en bereid zijn om hen te helpen in hun tijd van verdriet. Het kan hen troost bieden en hen het gevoel geven dat ze niet alleen zijn. Door condoleances en steun te ontvangen, voelen mensen zich gesteund en kunnen ze zich sterker voelen om met hun verlies om te gaan. Het kan ook bijdragen aan het genezingsproces en helpen bij het vinden van hoop en veerkracht.

Diverse manieren om condoleances en steun te bieden

Er zijn verschillende manieren om condoleances en steun te bieden aan iemand die een verlies heeft geleden. Een van de meest traditionele manieren is het sturen van een condoleancekaart of brief. Dit kan een persoonlijke boodschap bevatten waarin je je medeleven uitdrukt en de persoon laat weten dat je er voor hen bent. Je kunt ook overwegen om een bloemenarrangement te sturen als een tastbaar symbool van je medeleven.

Een andere manier om steun te bieden is door praktische hulp aan te bieden. Dit kan variëren van het bereiden van maaltijden voor de persoon en hun familie, tot het regelen van oppas voor kinderen of het helpen bij het regelen van praktische zaken zoals het organiseren van een begrafenis. Het is belangrijk om de behoeften en wensen van de persoon in gedachten te houden en te vragen wat zij op dat moment nodig hebben.

Het belang van persoonlijke en oprechte berichten

Naast praktische hulp is het ook belangrijk om persoonlijke en oprechte berichten te sturen om je medeleven te tonen. Een handgeschreven brief kan een krachtige manier zijn om je gevoelens uit te drukken en de persoon te laten weten dat je er voor hen bent. Het is belangrijk om te luisteren naar wat de persoon te zeggen heeft en om hun emoties te erkennen. Door oprecht en empathisch te zijn, kun je een veilige ruimte creëren waarin de persoon zich gehoord en begrepen voelt.

Praktische manieren om steun te bieden, zoals het bezorgen van maaltijden

Naast het bieden van emotionele steun is het ook belangrijk om praktische hulp aan te bieden. Een van de manieren om dit te doen is door maaltijden te bezorgen aan de persoon en hun familie. Het verlies van een geliefde kan veel stress en verdriet met zich meebrengen, waardoor het moeilijk kan zijn om maaltijden te bereiden. Door maaltijden te bezorgen, kun je een last wegnemen en de persoon helpen om zich te concentreren op hun rouwproces.

Daarnaast kun je ook praktische zaken regelen, zoals het helpen bij het organiseren van de begrafenis of het regelen van oppas voor kinderen. Het is belangrijk om open te staan voor de behoeften van de persoon en hen te vragen wat zij op dat moment nodig hebben. Door praktische hulp te bieden, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het verlichten van de last van de persoon en hen helpen om door deze moeilijke tijd heen te komen.

Het belang van luisteren en empathie tonen tijdens moeilijke tijden

Een van de meest waardevolle manieren om steun te bieden tijdens moeilijke tijden is door te luisteren en empathie te tonen. Het is belangrijk om de persoon in kwestie de ruimte te geven om hun emoties te uiten en hun verhaal te vertellen. Door actief te luisteren, zonder onderbrekingen of oordelen, kun je de persoon het gevoel geven dat ze gehoord en begrepen worden.

Empathie tonen betekent dat je jezelf in de schoenen van de persoon plaatst en probeert te begrijpen hoe ze zich voelen. Dit kan worden gedaan door zinnen te gebruiken als “Ik kan me voorstellen dat dit een moeilijke tijd voor je is” of “Ik begrijp dat je je verdrietig voelt”. Het tonen van empathie kan de persoon helpen om zich begrepen en ondersteund te voelen.

Hoe kun je langdurige steun bieden?

Naast het bieden van steun op korte termijn is het ook belangrijk om langdurige steun te bieden aan iemand die een verlies heeft geleden. Rouw kan een langdurig proces zijn en het is belangrijk om de persoon te laten weten dat je er nog steeds voor hen bent, zelfs als de acute fase van het verlies voorbij is. Blijf contact houden en vraag regelmatig hoe het met hen gaat. Bied een luisterend oor en blijf empathie tonen.

Daarnaast kun je ook praktische hulp blijven bieden, zoals het regelen van afspraken of het helpen bij het organiseren van herdenkingsdiensten. Het is belangrijk om de persoon in gedachten te houden en te vragen wat zij op dat moment nodig hebben. Blijf betrokken en laat hen weten dat ze niet alleen zijn in hun rouwproces.

Het belang van gemeenschap en samenkomen tijdens moeilijke tijden

Tijdens moeilijke tijden is het belangrijk om samen te komen als gemeenschap. Dit kan betekenen dat je deelneemt aan herdenkingsdiensten of rouwbijeenkomsten, maar het kan ook betekenen dat je gewoon aanwezig bent voor de persoon in kwestie. Het tonen van solidariteit en medeleven kan de persoon helpen om zich gesteund en verbonden te voelen.

Het is ook belangrijk om te erkennen dat iedereen op zijn eigen manier rouwt en om ruimte te geven aan verschillende emoties en reacties. Iedereen heeft zijn eigen manier van omgaan met verdriet en het is belangrijk om dit te respecteren. Door samen te komen als gemeenschap kun je een veilige ruimte creëren waarin mensen zich gesteund en begrepen voelen.

Conclusie: Het belang van het bieden van condoleances en steun tijdens moeilijke tijden

Het bieden van condoleances en steun tijdens moeilijke tijden is een waardevolle manier om te laten zien dat je om iemand geeft en dat je er voor hen bent. Door te luisteren, empathie te tonen en praktische hulp te bieden, kun je een grote impact hebben op iemands leven in een moeilijke situatie. Het tonen van medeleven kan troost bieden en helpen bij het verwerken van verdriet. Het is belangrijk om de behoeften en wensen van de persoon in gedachten te houden en te handelen op een respectvolle en oprechte manier. Door condoleances en steun te bieden, kun je een positieve bijdrage leveren aan iemands rouwproces en hen helpen om weer veerkracht te vinden.

X