Skip to content

Voorzorg uitvaart

Uw uitvaart naar uw wensen

Voorzorg uitvaart

Het levenseinde… Een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Toch klopt de dood vroeg of laat ook bij u aan. Denkt u aan voorzorg? U kan uw uitvaartwensen alvast kenbaar maken. Vaak zorgt dit voor mentale rust. U helpt ook uw nabestaanden die, wanneer het nodig is, precies weten wat u wilt.

Mijn voorzorg

Heeft u al eens nagedacht over uw eigen uitvaart? Wilt u een begrafenis of crematie? Hoe ziet u de plechtigheid voor zich? Wat met het overlijdensbericht en het rouwprentje? Voorzorg gaat over het maken van duidelijke afspraken omtrent uw toekomstige begrafenis of crematie. Zo bent u er zeker van dat wanneer uw tijd komt, uw uitvaart afgestemd zal zijn op uw laatste wensen.

Wat kan ik doen?

U kan eigenhandig of via een notaris een testament opmaken. Het nadeel van een testament is dat het vaak pas te laat gelezen wordt. De dagen vlak na een overlijden zijn vaak druk en beladen. Een testament is meer geschikt om financiële zaken op orde te stellen. Uw uitvaartwensen vastleggen en voorzorgsmaatregelen nemen doet u best via een uitvaartcontract.

Bespreek de mogelijkheden met de uitvaartondernemer van uw keuze

Zorg voor uitvaart

Als begrafenisonderneming hebben we bij V.B.C. de nodige ervaring en deskundigheid in huis. We weten dat de meeste mensen liever niet aan hun eigen uitvaart denken totdat ze geconfronteerd worden met de begrafenis van een dierbare. Wij informeren en begeleiden u.

Het is belangrijk om uw laatste wensen om te zetten in de praktijk. Bij de uitvaarbespreking kan u zowel materiële afspraken (keuze van de kist, kisting, lijkwagen) alsook persoonlijke wensen bepalen (begrafenis, crematie, burgerlijke of religieuze plechtigheid, overlijdensbericht, bestemming laatste rustplaats, grafzerk, rouwprentje, muziekkeuze, foto’s, teksten,…).

Van kledij tot muziek en bloemen: V.B.C. neemt uw laatste wensen voor uw eigen uitvaart serieus.

Een uitvaart volgens uw persoonlijke wensen

Europese gids van notarissen

Vind een notaris die uw taal spreekt in België of Europa.

De mogelijkheden : geen financiële zorgen voor uw nabestaanden

Zorg voor uitvaart 1 : contract met bankrekening

V.B.C. waakt met alle respect over uw uitvaartwensen. Dit kan via een uitvaartcontract met bankrekening. Wat houdt het in?

 • We maken gratis en vrijblijvend een offerte om alle persoonlijke wensen te noteren. We bepalen de kostprijs van uw uitvaart.
 • Na akkoord wordt er u een voorzorg uitvaartcontract met bankrekening toegewezen. Aan deze rekening is een clausule verbonden die stelt dat het tegoed uitsluitend bedoeld is tot voldoening van de begrafeniskosten. 
 • U stort op deze rekening volgens uw eigen ritme geleidelijk aan het vooropgestelde bedrag.
 • De bankinstelling zal na overlijden bij voorlegging van de factuur + een overlijdensakte overgaan tot uitbetaling aan de begrafenisondernemer.

Voordelen

 • Geen financiële zorgen voor uw nabestaanden
 • Geen medische controle
 • Uw uitvaartwensen en de prijs van uw uitvaart liggen vast – deze kan u steeds aanpassen
 • Het gespaarde bedrag kan eventueel onmiddellijk worden opgenomen
 • Het overblijvend saldo valt in de nalatenschap (zie notaris.be)
 • U kan de rekening altijd opzeggen
Zorg voor uitvaart 2 : overlijdensverzekering

Er bestaan 2 soorten overlijdensverzekeringen

 1. kapitaalsverzekering
 2. dienstenverzekering

KAPITAALSVERZEKERING
Een kapitaalsverzekering bestaat uit een maandelijkse betaling voor een beperkte periode en houdt rekening met het verzekerde bedrag en de leeftijd op het moment van ondertekening. Een aangewezen begunstigde zal over het kapitaal beschikken.

DIENSTENVERZEKERING
Een dienstverzekering is een verzekering die geen geld uitkeert maar waar diensten en organisatie worden uitgevoerd.
Men betaald dit contract voor onbepaalde tijd (levenslang). 

Samen met u zoeken we naar de ideale oplossing volgens uw persoonlijke wensen.

 
Voorzorg zorg voor uitvaart Begrafenisondernemer AIC Heirbrant Brussel Strombeek Meise Grimbergen
X