Nazorg

Nazorg Begrafenisondernemer Grimbergen AIC Heirbrant Brussel

Nazorg – Na de uitvaart blijven we bij AIC HEIRBRANT de familie steunen.

We bieden bijstand op zowel administratief, fiscaal als emotioneel vlak.

We stellen een Gids na overlijden ten dienste aan de familie met info, adressen en telefoonnummers als leidraad voor een volledige administratieve afhandeling na een overlijden. Nazorg en ondersteuning is voor ons een belangrijk onderwerp.

Rouwverwerking

Na het overlijden van een dierbare is het belangrijk om tijd te nemen voor rouwverwerking. Dit kan op verschillende manieren, zoals praten met vrienden en familie, het bijwonen van een rouwgroep of het zoeken van professionele hulp bij een therapeut of psycholoog.

Heb je nood aan een gesprek?

Neem dan contact met ons op en wij begeleiden je naar een nazorgconsulente in uw regio.

www.landvantroost.be 

Administratieve zaken

Na het overlijden moeten er verschillende administratieve zaken worden afgehandeld, zoals het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen. Indien nodig nummerplaat van de wagen of verzekeringen laten aanpassen.

Successie – Fiscaliteit – Erfenis

Na het overlijden moeten ook de financiële zaken worden afgehandeld, zoals het stopzetten van uitkeringen en het regelen van de erfenis en nalatenschap. Het is belangrijk om hierbij hulp te vragen van een notaris of executeur.

Zelfstandige of bedrijf

Indien er aandelen of bedrijfsoverdrachten mee gemoeid zijn is het belangrijk om hierbij hulp te vragen van een financieel adviseur of accountant.

Herinneringen bewaren

Het bewaren van herinneringen aan de overledene kan helpen bij het verwerken van het verlies. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een fotoboek of het schrijven van herinneringen in een dagboek.

Zelfzorg

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen na het overlijden van een dierbare. Dit kan bijvoorbeeld door voldoende rust te nemen, gezond te eten en regelmatig te bewegen.

Toekomstplanning

Na het overlijden van een dierbare kan het helpen om na te denken over de toekomst en nieuwe doelen te stellen. Dit kan bijvoorbeeld door het maken van een bucketlist of het plannen van een reis. Het kan ook helpen om nieuwe hobby’s of activiteiten te ontdekken.

Gerelateerde artikels