Jan,
U moeten we in de Belgische uitvaartsector niet voorstellen! Iedereen in de sector kent u! Iedereen die iets betekend in de sector heeft les van u gehad, als begrafenisondernemer of als thanatopractor zelfs buiten de grenzen.

Jij zette thanatopraxie en het Belgisch Instituut voor thanatopraxie op de kaart! Overal waar ik kwam, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Canada overal echt overal kende ze u onder de naam ‘Jean Ramo thanatopracteur belge. In het BIT waar je vice voorzitter was gaan we je ook missen!

Ikzelf ga die taak overnemen met respect en speciaal voor u. Ik ga dat proberen te doen, zoals jij dat jaren gedaan hebt. Ik ga geen Jan Raman worden. Dat kan ik niet. Zo is er maar 1 en zo zal er altijd maar 1 zijn! Toen Brigitte mij belde met het nieuws dat je was overleden en vroeg als ik jou wou verzorgen zoals jij dat zou gedaan hebben, was dat de grootste eer die ik ooit gehad heb! Ik heb het dan met de tranen in mijn ogen gedaan zoals jij mij dat geleerd hebt!

Met veel respect en liefde voor het vak! Jij hebt daarvoor gezorgd dat ik ben geworden tot de persoon die ik nu ben. Jij hebt me alles geleerd over het vak, zelf ben ik er nog wat verder mee gegaan. Heb u opgevolgd als docent thanatopraxie en als docent begrafenisondernemer en dat allemaal door u, Jan Raman.

Ik vind het heel erg dat we elkaar door de Corona crisis helaas een jaar niet meer hebben kunnen ontmoeten. En door je ziekte werd dat ook alleen maar moeilijker. Nu heb je wel je rust gevonden. Je kan er nog snel 2 gaan doen in de eeuwige velden want ondanks je ziekte bleef je innerlijke zelf steeds thanatopraxie doen tot laatste dag.
Jan, Je was mijn collega, mentor, peetvader van de thanatopraxie maar ook vooral een vriend, rust zacht Jan, of zoals in uw woorden: daag hé menneke!!!

Natuurlijk ook een dikke dank je wel aan Brigitte en de familie voor de goede zorgen voor opi en heel heel veel sterkte. We spreken elkaar snel weer.